Jednoduchý recept

Mník se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 22960
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Brambory pečené
1 ks Cibule
20 ml Citronová šťáva
100 g Máslo čerstvé
600 g Mník
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 566 kcal
Kilojoule 2 369kJ
23% Sacharidy 82 g
8% Tuky 6 g
19% Sodík 379 mg
67% Bílkoviny 37 g

Mník se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Z mníka ořežeme filety, osolíme, opepříme a obalíme jako řízečky v mouce.

2

Na pánvi rozehřejeme máslo a řízečky usmažíme.

3

Cibuli nakrájíme na kostičky, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme také na kostičky. Petrželku posekáme na jemno.

4

Do hrnce vložíme cibuli, rajčata, petrželku, osolíme, opeříme a zalijeme bílým vínem. Povaříme 10 minut. Do vařené zeleniny vmícháme 2 lžíce másla a zakapeme citronovou šťávou.

5

Řízečku rozdělíme na talíře a přelijeme zeleninovou omáčkou. Jako příloha se hodí pečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept