Mník se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mník se zeleninou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 22960 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory pečené |
1 ks | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
100 g | Máslo čerstvé |
600 g | Mník |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 372,2mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Cibule, Citronová šťáva, Mník, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mník se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Z mníka ořežeme filety, osolíme, opepříme a obalíme jako řízečky v mouce. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo a řízečky usmažíme. |
3 | Cibuli nakrájíme na kostičky, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme také na kostičky. Petrželku posekáme na jemno. |
4 | Do hrnce vložíme cibuli, rajčata, petrželku, osolíme, opeříme a zalijeme bílým vínem. Povaříme 10 minut. Do vařené zeleniny vmícháme 2 lžíce másla a zakapeme citronovou šťávou. |
5 | Řízečku rozdělíme na talíře a přelijeme zeleninovou omáčkou. Jako příloha se hodí pečené brambory. |