Rybí maso zepečené v mušlích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí maso zepečené v mušlích
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 22961 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
60 g | Cibule |
200 g | Filé z aljašské tresky |
20 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
50 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 128,6mg |
Draslík | 57,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 108,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí maso zepečené v mušlích postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nasekáme a při střední teplotě ji na oleji chvíli |
2 | smažíme, aniž bychom ji nechali zbarvit. Přidáme na kousky pokrájené rybi maso, asi minutu smažíme, osolíme je a posypeme štědrou dávkou čerstvě mletého pepře, přilijeme bílé víno a necháme ho vyvařit. |
3 | Rybí maso vyjmeme a tozdělíme do 4 máslem vytřených mušlí. Smícháme 4 lžíce smetany s vývarem a směs povaříme, aby se část tekutiny vyvařila. Stáhneme pánev ze sporáku a nalijeme její obsah do omáčky, kterou jsme získali ze žloutku, vidličkou utřeného se zbývající smetanou, špetkou soli a špetkou mletého pepře. |
4 | Omáčku našleháme a rozlijeme do mušlí na rybí maso. V předehřáté troubě mušle 2-3 minuty zapékáme a ihned podáváme. |