Jednoduchý recept

Mník po provensálsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 22962
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
160 g Chléb pšeničný (bílý)
100 g Cibule
30 g Máslo čerstvé
600 g Mník
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
5 ks Rajčata
1 špetka Šafrán
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 431 kcal
Kilojoule 1 802kJ
10% Sacharidy 36 g
19% Tuky 14 g
31% Sodík 624 mg
62% Bílkoviny 35 g

Mník po provensálsku postup přípravy receptu:

1

Z ryby ořežeme filety a nakrájíme na řízečky. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

2

Na pánvi rozpustíme máslo a řízečky na něm usmažíme z obou stran. Řízečky dáme stranou a udržujeme teplé.

3

Na tutéž pánev přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, pokrájená rajčata, která jsme oloupali a zbavili jadérek, posekanou petrželku, špetku šafránu a prolisovaný česnek. Vše zakapeme olivovým olejem, zalijeme vínem a vodou. Zakryté dusíme 20 minut.

4

Řízečky položíme na toasty z bílého chleba a zalijeme zeleninovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept