Recept

Rak s kokosovým ořechem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 22963
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Bobkový list
50 g Celer řapíkatý
50 g Cibule
1 ks Jablka
2 ks Kokos čerstvý
50 g Majonéza
20 ml Ocet vinný
200 g Okurka salátová
30 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Pistácie
20 g Protlak rajčatový
250 g Rak říční
2 ks Ředkvička
1 ks Salát hlávkový
5 ml Tabasco
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

101% Kalorie 2,001 kcal
Kilojoule 8 371kJ
25% Sacharidy 91 g
242% Tuky 181 g
15% Sodík 293 mg
52% Bílkoviny 29 g

Rak s kokosovým ořechem postup přípravy receptu:

1

Rozkrojíme kokosové ořechy, vyškrábeme z nich dužinu a pokrájíme ji. Oloupeme cibuli, očistíme zahradní celer, cibuli i celer

2

dáme do hrnce a zalijeme 0,5 litru vody. Přidáme bobkový list,

3

špetku soli, špetku čerstvě mletého pepře a vinný ocet. Přivedeme k varu, asi 10 minut povaříme, přidáme raky a při střední teplotě je asi 5-6 minut vaříme. Scedíme je, necháme vychladnout a vyloupeme je.

4

Nakrájíme na plátky celer. Hlávkový salát rozebereme na listy, opereme, osušíme a pokrájíme. Omyté ředkvičky nakrájíme na tenké proužky, pak omyjeme jablko a okurku, osušíme a nakrájíme na kostičky. Oloupeme pistácie a rozkrojíme je napříč.

5

Všechny ingredience dáme do mísy, přidáme očištěné raky, kokosovou dužinu a nakonec omyté olivy. Do misky dáme majonézu, rajčatový

6

protlak a tabasco, vše vyšleháme do hladka a směs vmícháme do mísy s raky. Tímto salátem naplníme rozpůlené skořápky kokosových ořechů, které jsme si dali stranou, a až do podávání je necháme chladit v ledničce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept