Mník po mlynářsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mník po mlynářsku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 22964 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory pečené |
25 ml | Citronová šťáva |
80 g | Máslo čerstvé |
600 g | Mník |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 114,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Citronová šťáva, Mník, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mník po mlynářsku postup přípravy receptu:
1 | Filety z mníka nakrájíme na řízečky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. |
2 | Na pánvi rozehřejeme lžíci másla a řízečky osmažíme po obou stranách. Řízečky vyndáme z pánve a upravíme na talíře. Na pánev ke zbylému máslo přidáme ještě dvě lžíce másla, rozehřejeme a řízečky na talířích přelijeme. Nakonec pokapeme citronovou šťávou. |
3 | Jako příloha jsou vhodné pečené brambory. |