Lososí plátky Chambord - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lososí plátky Chambord
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 22969 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
240 g | Chléb pšeničný (bílý) |
60 g | Cibule |
80 g | Karotka |
600 g | Losos - filety |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
500 ml | Víno červené |
160 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 946,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Karotka, Losos - filety, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lososí plátky Chambord postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme pokrájenou cibuli a karotku, orestujeme 2 minuty a stáhneme z ohně. |
2 | Do hrnce vložíme plátky lososa, přidáme orestovanou zeleninu z pánve, dále pak posekanou petrželku, bobkový list, tymián, osolíme, opepříme a zalijeme červeným vínem. Povaříme asi 10 minut. |
3 | Plátky rozdělíme na talíře, přelijeme lžící omáčky ve které se vařily, ozdobíme orestovanými žampióny. |
4 | Podáváme s nasucho opečenými topinkami z bílého chleba. |