Jednoduchý recept

Studená polévka s paprikami a rajčaty

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 22976

Ingredience

1 krajíc Chléb konzumní
1 ks Cibule
60 ml Olej olivový
2 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
750 g Rajčata
1 špetka Sůl
170 ml Víno červené
625 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 450 kcal
Kilojoule 1 883kJ
6% Sacharidy 23 g
25% Tuky 19 g
28% Sodík 561 mg
10% Bílkoviny 6 g

Studená polévka s paprikami a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Papriky rozkrojíme na čtvrtiny, zbavíme je semínek. Pak je pečeme v troubě, až slupka začne černat.

2

Na oleji necháme změknout nasekanou cibuli a dva prolisované stroužky česneku. Z paprik sloupneme slupku a nakrájíme je na kousky. Rajčata a papriky spolu vaříme deset minut pod pokličkou. Pak přidáme víno a po pěti minutách vaření i vývar, pepř a sůl. Vše vaříme dalších dvacet minut. Mezitím kostičky chleba nasucho osmažíme dozlatova.

3

Polévku rozmixujeme a necháme ji tři hodiny v lednici odpočinout. Podáváme studenou s chlebem, pepřem a solí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept