Studená polévka s paprikami a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená polévka s paprikami a rajčaty
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22976 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
60 ml | Olej olivový |
2 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
750 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
170 ml | Víno červené |
625 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 629,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená polévka s paprikami a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Papriky rozkrojíme na čtvrtiny, zbavíme je semínek. Pak je pečeme v troubě, až slupka začne černat. |
2 | Na oleji necháme změknout nasekanou cibuli a dva prolisované stroužky česneku. Z paprik sloupneme slupku a nakrájíme je na kousky. Rajčata a papriky spolu vaříme deset minut pod pokličkou. Pak přidáme víno a po pěti minutách vaření i vývar, pepř a sůl. Vše vaříme dalších dvacet minut. Mezitím kostičky chleba nasucho osmažíme dozlatova. |
3 | Polévku rozmixujeme a necháme ji tři hodiny v lednici odpočinout. Podáváme studenou s chlebem, pepřem a solí. |