Dušené houby v zeleninové marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené houby v zeleninové marinádě
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22979 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
250 g | Houby čerstvé |
2 ks | Hřebíček |
40 ml | Olej olivový |
1 ks | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Šafrán |
0,5 kávová lžička | Sůl |
65 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 474,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 2,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hřebíček, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené houby v zeleninové marinádě postup přípravy receptu:
1 | Na oleji necháme změknout nasekanou cibuli a prolisovaný stroužek česneku. Pak přidáme protlak, víno, hřebíčky, trochu šafránu podle chuti, sůl a pepř. Směs povaříme asi čtyřicet pět minut. Během toho můžeme přidat vodu. |
2 | Nakonec přidáme i nakrájené houby a podusíme je pět minut. Přes noc je necháme vychladnout a směs podáváme studenou. |