Jednoduchý recept

Lososí plátky Régence

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 22980
Kategorie: Maso

Ingredience

Knedlíčky
1 stroužek Česnek
150 g Filé rybí
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Šalotka
20 ml Smetana 16% (pochoutková)
60 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
Lososí plátky
200 ml Bešamel
1 ks Bobkový list
60 g Cibule
600 g Losos - filety
30 g Máslo čerstvé
60 g Mrkev kořen
20 ml Omáčka rybí
1 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl
5 g Tymián čerstvý
500 ml Víno bílé
160 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 581 kcal
Kilojoule 2 433kJ
7% Sacharidy 26 g
29% Tuky 22 g
60% Sodík 1 g
97% Bílkoviny 55 g

Lososí plátky Régence postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si uvaříme knedlíčky.

2

Rybí maso rozmělníme, smícháme se žloutkem a vejcem, přisypeme strouhanku navlhčenou smetanou, mouku, sůl, pepř, posekanou šalotku, prolisovaný česnek a špetku muškátového oříšku. Vše dobře promícháme, vytvoříme knedlíčky, které 2 minuty zavaříme ve slané vodě. Dáme zatím stranou a udržujeme teplé.

3

Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme pokrájenou cibuli a mrkev, restujeme 2 minuty a stáhneme z ohně.

4

Do hrnce vložíme plátky lososa, přisypeme zeleninu z pánve, dále pak, bobkový list, tymián, posekanou petrželku, sůl a pepř. Zalijeme bílým vínem a povaříme 10 minut. Plátky scedíme a necháme okapat.

5

Plátky lososa upravíme na talíře, obložíme rybími knedlíčky, orestovanými žampiony a přelijeme bešamelem, do kterého jsme vmíchali rybí omáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept