Jednoduchý recept

Studený losos

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 22985
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
240 g Chléb pšeničný (bílý)
1000 g Losos obecný
60 g Máslo čerstvé
80 g Okurky
150 ml Omáčka Aioli
3 g Pepř černý celý
15 g Petržel kudrnka
80 g Rajčata
0,5 ks Šalotka
1 kávová lžička Sůl
5 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 344kJ
7% Sacharidy 25 g
45% Tuky 34 g
26% Sodík 518 mg
67% Bílkoviny 38 g

Studený losos postup přípravy receptu:

1

Rybu naporcujeme na větší podkovy, vložíme do hrnce, osolíme, přidáme pár kuliček pepře, bobkový list, petrželku, tymián, česnek a půlku šalotky. Zalijeme vodou a povaříme deset minut. Stáhneme z ohně a necháme chladnout ve svém vlastním vývaru.

2

Studeného lososa vyjmeme z vývaru, upravíme na talíře, přelijeme rozpuštěným máslem, obložíme čerstvou zeleninou a můžeme použít jakoukoliv studenou omáčku, jako je kečup, hořčicová či tatarská omáčka. Výborná je i omáčka aioli.

3

Podáváme s bílým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept