Špenátové kuličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátové kuličky
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22989 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
8 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,3 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kg | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
0,3 šálek | Sýr Parmezán |
1,5 šálek | Sýr Ricotta |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 290,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,3mg |
Vitamín E | 5,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátové kuličky postup přípravy receptu:
1 | Špenát povaříme pět minut doměkka, po vychladnutí ho vymačkáme a rozmixujeme. Pak ho smícháme s ricottou, nastrouhaným parmezánem, rozšlehanými vejci, solí, pepřem a čtvrtkou lžičky strouhaného oříšku. Přidáme mouku a vytvarujeme malé kuličky, lehce je pak pomoučníme. |
2 | V hrnci ve slané vodě povaříme kuličky přibližně dvě minuty, dokud nevyplavou. Na talíři je polijeme máslem a posypeme nastrouhaným parmezánem. |