Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2299

Ingredience

1 dl Mléko polotučné
1 špetka Muškátový květ
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Vývar zeleninový
3 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 270 kcal
Kilojoule 1 131kJ
10% Sacharidy 34 g
15% Tuky 11 g
47% Sodík 937 mg
15% Bílkoviny 9 g

Polévka žemlová postup přípravy receptu:

1

Žemle rozkrájíme na tenké proužky, které osmahneme na másle.

2

Poté je zalijeme vývarem, trošku osolíme a necháme vařit doměkka.

3

Vše rozmixujeme nebo prolisujeme, přistavíme zpět na oheň a přivedeme k bodu varu.

4

Zalijeme polévku mlékem s rozkvedlaným žloutkem a odstavíme.

5

Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať a trošku muškátového květu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept