Polévka žemlová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka žemlová
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2299 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový květ |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Vývar zeleninový |
3 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 84,4mg |
Draslík | 281,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 87,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový květ, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Vývar zeleninový, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka žemlová postup přípravy receptu:
1 | Žemle rozkrájíme na tenké proužky, které osmahneme na másle. |
2 | Poté je zalijeme vývarem, trošku osolíme a necháme vařit doměkka. |
3 | Vše rozmixujeme nebo prolisujeme, přistavíme zpět na oheň a přivedeme k bodu varu. |
4 | Zalijeme polévku mlékem s rozkvedlaným žloutkem a odstavíme. |
5 | Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať a trošku muškátového květu. |