Bramborové placky se sýrem a pažitkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové placky se sýrem a pažitkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22990 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
750 g | Brambory |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
60 ml | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 81,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová šťáva, Pažitka, Šalotka, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové placky se sýrem a pažitkou postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, oloupeme a rozmačkáme. |
2 | Posypeme je nastrouhaným sýrem, nasekanou šarlotkou, rozšlehaným vejcem, citronovou šťávou a podle potřeby přidáme i sůl a pepř. Směs smícháme, necháme ji chvíli vychladit a pak z ní vytvarujeme placky. Pomoučníme je a osmažíme po obou stranách na oleji. |
3 | Po odkapání je podáváme posypané pažitkou. |