Pečený pstruh na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený pstruh na červeném víně
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 22995 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
200 g | Chléb pšeničný (bílý) |
60 g | Cibule |
60 g | Karotka |
70 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
1 kg | Pstruh |
10 g | Sardelová pasta |
1 kávová lžička | Sůl |
700 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 166,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Karotka, Pstruh, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený pstruh na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Pekáček vymažeme máslem a obložíme kolečky pokrájené cibule a karotky. Pstruhy očistíme, nařízneme, osolíme, opepříme, naskládáme do pekáčku, přidáme bobkový list a posypeme sekanou petrželkou. Zalijeme červeným vínem, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem a pečeme asi 30 minut. |
2 | Pstruhy vyndáme, omáčku trochu vyvaříme a zahustíme máslem s moukou. Ještě povaříme 10 minut, vmícháme sardelovou pastu, přecedíme a pstruhy na talíři omáčkou přelijeme. |
3 | Podáváme s bílým pečivem. |