Jednoduchý recept

Pečený pstruh na červeném víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 22995
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
200 g Chléb pšeničný (bílý)
60 g Cibule
60 g Karotka
70 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
1 kg Pstruh
10 g Sardelová pasta
1 kávová lžička Sůl
700 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 836 kcal
Kilojoule 3 499kJ
11% Sacharidy 40 g
45% Tuky 33 g
34% Sodík 684 mg
103% Bílkoviny 58 g

Pečený pstruh na červeném víně postup přípravy receptu:

1

Pekáček vymažeme máslem a obložíme kolečky pokrájené cibule a karotky. Pstruhy očistíme, nařízneme, osolíme, opepříme, naskládáme do pekáčku, přidáme bobkový list a posypeme sekanou petrželkou. Zalijeme červeným vínem, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem a pečeme asi 30 minut.

2

Pstruhy vyndáme, omáčku trochu vyvaříme a zahustíme máslem s moukou. Ještě povaříme 10 minut, vmícháme sardelovou pastu, přecedíme a pstruhy na talíři omáčkou přelijeme.

3

Podáváme s bílým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept