Recept

Pstruh na selský způsob

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 22996
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
600 g Brambory vařené
50 g Celer bulvový
100 g Cibule
100 g Karotka
80 g Máslo čerstvé
15 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
4 ks Pstruh
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
700 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,280 kcal
Kilojoule 5 355kJ
12% Sacharidy 43 g
74% Tuky 56 g
47% Sodík 936 mg
205% Bílkoviny 115 g

Pstruh na selský způsob postup přípravy receptu:

1

Pstruhy očistíme, nařízneme, osolíme a opepříme. Vložíme do pekáčku.

2

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme pokrájenou cibuli, karotku, celer, posekanou petrželku, zalijeme vodou a vaříme pod pokličkou 20 minut. Zeleninu i se zbytkem vody nalijeme do pekáčku na pstruhy. Zalijeme bílým vínem, zakryjeme a pečeme asi 30 minut.

3

Pstruhy rozdělíme na talíře, omáčku zahustíme máslem s moukou, povaříme ještě 10 minut a omáčkou pstruhy na talíři přelijeme. Ozdobíme plátky vařených vajec a podáváme s vařeným bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept