Smažené oukleje - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 6 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené oukleje
Smažené oukleje
Celkový čas: | 6 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 1 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 22999 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 ml | Olej olivový |
600 g | Oukleje |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28,3mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 20,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Oukleje nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené oukleje postup přípravy receptu:
1 | Oukleje nebo jiné drobné bílé rybky vložíme do mísy s moukou, hromadně je obalíme, vložíme do fritovacího sítka a sítkem zaklepeme, aby odpadla přebytečná mouka. Vložíme do rozpáleného oleje, nejlépe olivového a smažíme jen jednu minutu. Rybky jsou malé a jsou ihned propečené a křupavé. |
2 | Vysypeme je na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk, nasypeme do misky, posypeme solí s cayenským pepřem a jíme jako křupavou pochoutku. |