Smrži na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smrži na smetaně
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23004 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 cl | Koňak Armaňak |
10 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
15 g | Smrže sušené |
1 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 cl | Víno bílé |
250 ml | Voda pitná |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 72,3mg |
Draslík | 127,8mg |
Vláknina | 690,8mg |
Vitamín A | 512,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalotka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smrže sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smrži na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Nejprve smrže namočíme do vody. |
2 | Omáčku připravíme tak, že na másle osmahneme najemno nakrájenou šalotku. Poté přidáme smrže, které orestujeme. Orestované smrže s šalotkou podlijeme procezeným výluhem ze smržů, bílým vínem a koňakem. Do máslové omáčky přimícháme žloutek a zakysanou smetanu. Poté přilijeme k uvařeným smržům. Vše za stálého míchání prohřejeme a dle chuti opepříme. |
Poznámka
Podáváme k zaječímu masu.