Jednoduchý recept

Smrži na smetaně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23004
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 cl Koňak Armaňak
10 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
1 ks Šalotka
15 g Smrže sušené
1 g Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 cl Víno bílé
250 ml Voda pitná
100 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 95 kcal
Kilojoule 399kJ
2% Sacharidy 7 g
8% Tuky 6 g
4% Sodík 86 mg
4% Bílkoviny 2 g

Smrži na smetaně postup přípravy receptu:

1

Nejprve smrže namočíme do vody.

2

Omáčku připravíme tak, že na másle osmahneme najemno nakrájenou šalotku. Poté přidáme smrže, které orestujeme. Orestované smrže s šalotkou podlijeme procezeným výluhem ze smržů, bílým vínem a koňakem. Do máslové omáčky přimícháme žloutek a zakysanou smetanu. Poté přilijeme k uvařeným smržům. Vše za stálého míchání prohřejeme a dle chuti opepříme.

Poznámka

Podáváme k zaječímu masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept