Recept

Dort s garnáty po starodávnu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 23007
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

300 g Garnát obecný
50 g Hrozinky
300 g Listové těsto
20 g Majoránka
50 g Mandle
20 g Máslo čerstvé
200 ml Mléko polotučné
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
5 g Šafrán
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 683 kcal
Kilojoule 2 858kJ
15% Sacharidy 53 g
51% Tuky 38 g
26% Sodík 512 mg
63% Bílkoviny 35 g

Dort s garnáty po starodávnu postup přípravy receptu:

1

Hrozinky necháme nabobtnat v misce s vlažnou vodou. Vyloupeme ocásky garnátů (tři necháme vcelku na ozdobení), odstraníme z nich černé střívko, omyjeme je, osušíme a nahrubo nasekáme. Pokrájíme

2

jemně mandle a omytou petrželku a majoránku.

3

Nasekané ocásky garnátů dáme do mísy, přidáme nasekanou petrželku a majoránku, mandle a nabobtnalé a osušené hrozinky. Zvlášť rozmícháme v mléce žloutky a dřevěnou vařečkou přimícháme šafrán

4

a po špetce soli a pepře.

5

Válečkem na nudle rozválíme tři čtvtiny těsta na tloušťku asi 3 mm a dáme je do lehce máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy. Těsto na dně propícháme vidličkou a navršíme na ně všechnu připravenou směs z garnátů. Pak rozválíme zbývající těsto a položíme je navrch. Povrch těsta ozdobíme různými vzory. Okraje těsta přitiskneme k sobě.

6

Dáme dort do trouby na 200 °C a pečeme asi 40 minut. Jakmile bude hotový, přendáme ho na servírovací mísu, ozdobíme v páře uvařenými ocásky garnátů, které jste si uschovali vcelku, a teplý podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept