Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Polévka chlebová 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2301
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

92 g Chléb konzumní
1 l Hovězí vývar základní
2 ks Párky jemné
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 164 kcal
Kilojoule 686kJ
3% Sacharidy 11 g
11% Tuky 8 g
30% Sodík 607 mg
20% Bílkoviny 11 g

Polévka chlebová postup přípravy receptu:

1

Rozkrájené tvrdší chlebové kůrky dáme vařit a necháme změknout v masovém vývaru, který osolíme a opepříme. Za občasného míchání necháme vařit cca 30 min.

2

Jakmile jsou všechny kůrky rozvařené, polévku odstavíme z ohně.

3

V trošce studeného vývaru si rozkvedláme žloutky a jakmile polévku odstavíme, vývar se žloutky do polévky vlijeme a dáme zpět na oheň prohřát.

4

Zároveň přisypeme na kolečka nakrájené párky, aby se nám v polévce prohřály.

5

Na závěr polévku posypeme nasekanou petrželovou natí.

Poznámka

Chceme-li polévku připravit pouze z vody bez vývaru, trošku ji přimastíme máslem. Použijeme 2 hrnky nakrájených chlebových kůrek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept