Polévka chlebová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka chlebová
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2301 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
92 g | Chléb konzumní |
1 l | Hovězí vývar základní |
2 ks | Párky jemné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 98,1mg |
Draslík | 161,5mg |
Vláknina | 48,6mg |
Vitamín A | 113,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Párky jemné, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka chlebová postup přípravy receptu:
1 | Rozkrájené tvrdší chlebové kůrky dáme vařit a necháme změknout v masovém vývaru, který osolíme a opepříme. Za občasného míchání necháme vařit cca 30 min. |
2 | Jakmile jsou všechny kůrky rozvařené, polévku odstavíme z ohně. |
3 | V trošce studeného vývaru si rozkvedláme žloutky a jakmile polévku odstavíme, vývar se žloutky do polévky vlijeme a dáme zpět na oheň prohřát. |
4 | Zároveň přisypeme na kolečka nakrájené párky, aby se nám v polévce prohřály. |
5 | Na závěr polévku posypeme nasekanou petrželovou natí. |
Poznámka
Chceme-li polévku připravit pouze z vody bez vývaru, trošku ji přimastíme máslem. Použijeme 2 hrnky nakrájených chlebových kůrek.