Omáčka po cikánsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka po cikánsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23010 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
375 ml | Hovězí vývar základní |
20 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
80 g | Protlak rajčatový |
1 g | Sůl |
10 dkg | Šunka dušená |
15 ml | Víno madeira |
5 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 14,8mg |
Draslík | 848,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka po cikánsku postup přípravy receptu:
1 | Do rozpuštěného másla nasypeme mouku a usmažíme jíšku. |
2 | Jakmile je jíška hotová, přilijeme k ní hovězí vývar. Za stálého míchání přivedeme k varu. Vše povaříme 10 minut. |
3 | Do omáčky zamícháme šunku a žampiony. Nakonec do celé směsi vmícháme rajský protlak a ochutíme pepřem a madeirou. |
Poznámka
Podáváme k těstovinám.