Jednoduchý recept

Omáčka po cikánsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23010
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

375 ml Hovězí vývar základní
20 g Máslo čerstvé
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
80 g Protlak rajčatový
1 g Sůl
10 dkg Šunka dušená
15 ml Víno madeira
5 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 154 kcal
Kilojoule 643kJ
4% Sacharidy 15 g
8% Tuky 6 g
14% Sodík 288 mg
24% Bílkoviny 14 g

Omáčka po cikánsku postup přípravy receptu:

1

Do rozpuštěného másla nasypeme mouku a usmažíme jíšku.

2

Jakmile je jíška hotová, přilijeme k ní hovězí vývar. Za stálého míchání přivedeme k varu. Vše povaříme 10 minut.

3

Do omáčky zamícháme šunku a žampiony. Nakonec do celé směsi vmícháme rajský protlak a ochutíme pepřem a madeirou.

Poznámka

Podáváme k těstovinám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept