Plněná rajčata s tuňákem a mexickou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná rajčata s tuňákem a mexickou zeleninou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23011 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
10 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Majonéza |
20 ml | Omáčka sójová |
5 g | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Pepř černý celý |
8 ks | Rajčata |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
2 ml | Tabasco |
150 g | Tuňák v oleji |
250 g | Zeleninová směs mexická - Bonduel |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 16,8mg |
Draslík | 540,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,9mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Majonéza, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl, Tabasco, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Paprika mletá pálivá, Smetana 12% (konzumní), Zeleninová směs mexická - Bonduel mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněná rajčata s tuňákem a mexickou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme rajčata, odkrojíme vršky, vnitřek vydlabeme a dáme do mísy, rajčata otočíme a položíme na podložku, aby vytekla šťáva. |
2 | V osolené vodě povaříme 5 minut zeleninovou směs, poté ji necháme okapat a vychladnout. Tuňáka vyndáme z oleje a také necháme vykapat. Do mísy k vydlabaným vnitřkům rajčat přidáme prolisovaný česnek, cibuli nakrájenou najemno, majonézu, smetanu, tabasco a sojovou omáčku. Podle chuti osolíme, opepříme, vymícháme dohladka. Do omáčky vložíme zeleninu a kousky tuňáka, jemně promícháme a poté naplníme rajčata. Vršky ozdobíme bazalkovými listy. |