Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23013
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

400 g Avokádo
30 ml Citronová šťáva
200 g Garnát obecný
50 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
10 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 565 kcal
Kilojoule 2 365kJ
4% Sacharidy 14 g
66% Tuky 49 g
16% Sodík 323 mg
36% Bílkoviny 20 g

Avokádo s garnáty postup přípravy receptu:

1

Plátky želatiny dáme do misky, zalijeme dostatečným množstvím vody a necháme nabobtnat. Rozkrojíme avokáda, vyjmeme pecky a lžicí vyberte dužinu. Do misky vymačkáme citronovou šťávu, omyjte petrželku, osušíme ji a nasekáme.

2

Avokádovou dužinu dáme do mixéru, přidáme lžíci citronové šťávy, petrželku, po špetce soli a pepře a rozmixujte vše na hladkou hmotu. Zkontrolujeme, zda je jí 0,5 litru, případný přebytek dáme stranou.

3

Postavíme na sporák pánev a rozehřejeme v ní na lžíci vody želatinu. Přidáme směs s avokádem a vařečkou rychle mícháme. Nakonec přimícháme částečně ušlehanou smetanu. Směs nalijeme do bábovkové formy a nejméně na 2 hodiny dáme do ledničky.

4

Mezitím oloupáme ocásky garnáty. V misce smícháme zbylou citronovou šťávu s pepřem a solí, postupně přiléváme olej a vidličkou šleháme, dokud nezískáme hladkou omáčku. Tu nalijte na garnáty a vše jemně promícháme.

5

Před podáváním vytáhneme avokádový krém z ledničky, ponoříme formu na okamžik do horké vody a vyklopíme její obsah na servírovací mísu. Prázdný střed vyplníme předem připravenymi garnáty a hotový

6

předkrm podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept