Marseilleská bujabéza - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marseilleská bujabéza
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 23014 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
150 g | Chléb pšeničný (bílý) |
125 g | Cibule |
20 g | Fenykl čerstvý |
100 ml | Olej olivový extra panenský |
500 g | Oukleje |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
50 g | Pórek |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Šafrán |
5 g | Saturejka |
500 g | Sleď čerstvý |
3 kávová lžička | Sůl |
500 g | Treska aljašská |
500 g | Tuňák obecný |
500 g | Úhoř mořský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 170,5mg |
Draslík | 570,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Fenykl čerstvý, Rajčata, Saturejka, Sůl, Treska aljašská, Tuňák obecný, Úhoř mořský mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pórek, Šafrán, Sleď čerstvý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Oukleje nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Marseilleská bujabéza postup přípravy receptu:
1 | Větší ryby nakrájíme na podkovy, menší necháme celé. |
2 | Do hrnce vložíme ryby, pokrájenou cibuli, pórek, oloupaná a jadérek zbavená rajčata, která jsme pokrájeli nadrobno, prolisovaný česnek, posekanou petrželku, špetku šafránu, bobkový list, saturejku, fenykl a přilijeme olej. Vše zalijeme vodou, aby byly ryby ponořené. Osolíme a opepříme. |
3 | Přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Z polévky vyndáme ryby, které servírujeme zvlášť. Do polévkové mísy natrháme bílý chléb a polévku na něj nalijeme. |