Anýzová omáčka s hořčicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 24 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Anýzová omáčka s hořčicí
Celkový čas: | 24 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23015 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
1 g | Estragon |
10 ml | Hořčice Dijonská |
200 ml | Hovězí vývar základní |
2 ks | Hřebíček |
10 ml | Likér anýzový |
1 g | Paprika mletá sladká |
1 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
10 ml | Sherry brandy |
150 ml | Šťáva z kysaného zelí |
1 g | Sůl |
15 ml | Základní světlá omáčka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 440,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 12,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,5mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Estragon, Hovězí vývar základní, Hřebíček, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Likér anýzový, Pepř černý mletý, Pórek, Sherry brandy, Šťáva z kysaného zelí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Základní světlá omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Anýzová omáčka s hořčicí postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme hovězí vývar, šťávu z kyselého zelí a promícháme. Do vzniklé tekutiny přidáme hřebíčky a bobkový list. Vše povaříme 15 minut. |
2 | Poté k tekutině nasypeme na kolečka nakrájenou cibuli a pórek. Na mírném plameni necháme prohřát dalších 5 minut. K směsi přidáme ještě sherry brandy, estragon, hořčici a mletou papriku. Opět prohřejeme. Nakonec vše přecedíme. |
3 | Čirou tekutinu zahustíme základní světlou omáčkou (viz. recept Základní světlá omáčka). Podle chuti ochutíme solí, pepřem a anýzovým likérem. |
4 | Podáváme k rostbeefu. |
Poznámka
Základní světlou omáčku připravíme dle stejnojmenného receptu.