Carpaccio z mečouna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Carpaccio z mečouna
Carpaccio z mečouna
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23016 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
300 g | Filé z mečouna |
8 ks | Nakládaný zelený pepř |
100 ml | Olej olivový |
8 ks | Pepř černý celý |
60 g | Řeřicha |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 29,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 43g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Filé z mečouna, Pepř černý celý, Řeřicha, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Carpaccio z mečouna postup přípravy receptu:
1 | Rybí maso omyjeme a osušíme v utěrce. Dáme ho do mísy, posypte zrníčky černého a zeleného pepře a špetkou soli. Necháme 12 hodin v ledničce. |
2 | Vyndáme mísu z ledničky, vyhodíme pepř a zalijeme rybí maso olivovým olejem. Na dalšich 24 hodin všechno vratíme do ledničky a během této doby maso několikrát obratíme. |
3 | Před podáváním omyjeme řeřichu, scedíme ji osušíme a posypeme jí servírovací mísu. |
4 | Na řeřichu položíme rybi maso vyndané z ledničky a pokrájené na tlustší plátky. Posypte je nahrubo podrcenymí zrníčky červeného a zeleného pepře, přelijeme trochou oleje z marínády a neseme na stůl. |