Špenát s hrozinkami a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenát s hrozinkami a ořechy
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 23017 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Cibule červená |
4 ks | Cibulka jarní |
36 g | Hrozinky |
7 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Olej olivový |
16 g | Ořechy vlašské |
230 g | Špenát listový čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 4,2mg |
Draslík | 931,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,2mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Hrozinky, Ořechy vlašské, Špenát listový čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Máslo čerstvé, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenát s hrozinkami a ořechy postup přípravy receptu:
1 | Špenátové listy očistíme a odkrojíme stopky. Potom listy omyjeme a nasekáme. Položíme špenát stranou. |
2 | Na hrubo si nasekáme vlašské ořechy. Na pánvi je osmažíme na másle asi 1-2minuty. Vytáhneme je a dáme stranou do malé misky. |
3 | Do stejné pánve přidáme olivový olej, až bude rozpálený, smažíme jarní cibulku nakrájenou na jemné proužky asi 5-10minut. Potom zvýšíme plamen a přidáme nakrájený česnek na jemné plátky. Lehce osmahneme. |
4 | Nakonec přidáme špenát a hrozinky. Přikryjeme a vaříme další 3-5minut nebo dokud špenátové listy nezměknou. |
5 | Vmícháme vlašské ořechy a podáváme. |