Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 23020

Ingredience

1 ks Bobkový list
5 ks Brambory
400 g Chléb pšeničný (bílý)
60 g Cibule
150 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
30 g Pórek
1 špetka Sůl
1200 g Treska aljašská
5 g Tymián sušený
2 l Voda pitná
1 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 460 kcal
Kilojoule 1 923kJ
9% Sacharidy 34 g
29% Tuky 21 g
25% Sodík 494 mg
57% Bílkoviny 32 g

Bujabéza z tresky postup přípravy receptu:

1

Pórek, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, přisypeme do hrnce, kde jsme rozpálili olej. Necháme jen lehce zpěnit a zalijeme vodou. Přidáme bobkový list, tymián, posekanou petrželku, špetku šafránu, sůl a pepř. (Se solí opatrně, treska je sama o sobě dost slaná.) Přivedeme k varu a vaříme 15 minut.

2

Nyní přidáme brambory pokrájené na kolečka, tresku nakrájenou na malé kousky, přilijeme 2 lžíce oleje. Vaříme dalších 20 minut.

3

Podáváme s topinkami z bílého chleba potřenými česnekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept