Bujabéza z tresky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bujabéza z tresky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 23020 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
5 ks | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
400 g | Chléb pšeničný (bílý) |
60 g | Cibule |
150 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
30 g | Pórek |
1 špetka | Šafrán |
1 špetka | Sůl |
1200 g | Treska aljašská |
5 g | Tymián sušený |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 55,5mg |
Draslík | 897,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Sůl, Treska aljašská, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pórek, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bujabéza z tresky postup přípravy receptu:
1 | Pórek, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, přisypeme do hrnce, kde jsme rozpálili olej. Necháme jen lehce zpěnit a zalijeme vodou. Přidáme bobkový list, tymián, posekanou petrželku, špetku šafránu, sůl a pepř. (Se solí opatrně, treska je sama o sobě dost slaná.) Přivedeme k varu a vaříme 15 minut. |
2 | Nyní přidáme brambory pokrájené na kolečka, tresku nakrájenou na malé kousky, přilijeme 2 lžíce oleje. Vaříme dalších 20 minut. |
3 | Podáváme s topinkami z bílého chleba potřenými česnekem. |