Plněné listy se zeleninou a bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné listy se zeleninou a bylinkami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23024 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
1 ks | Citrony |
1,5 kávová lžička | Fenykl obecný |
166,7 g | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Máta |
125 ml | Olej olivový |
0,3 šálek | Petržel - nať |
146 g | Rýže loupaná |
1 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Vinné listy |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 444,3mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 12g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Citronová kůra, Citrony, Fenykl obecný, Jogurt bílý, Máta, Rýže loupaná, Šalotka, Sůl, Vinné listy, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné listy se zeleninou a bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Vinné listy propereme, zalijeme je vařící vodou, necháme deset minut bobtnat a scedíme je. |
2 | Promícháme cibuli, šalotky, petrželku, mátu, citronovou kůru, vše nasekané, dále drcenou chilli papričku a semínka, rýži, 30 ml oleje a sůl. |
3 | Vinnému listu odřežeme stonek, položíme jej žilkami nahoru. Nandáme na něj lžičku rýžové směsi a list zabalíme do doutníku, tak vytvoříme přibližně dvacet osm balíčků. |
4 | Plněné listy naskládáme po řadách do kastrolu, zalijeme je olejem a 340 ml vařící vody. Zatížíme je talířkem a vaříme je čtyřicet pět minut. |
5 | Listy servírujeme se směsí jogurtu a prolisovaného česneku, s plátky citronu a mátou. |