Jednoduchý recept

Plněné listy se zeleninou a bylinkami

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 23024
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová kůra
1 ks Citrony
1,5 kávová lžička Fenykl obecný
166,7 g Jogurt bílý
1 polévková lžíce Máta
125 ml Olej olivový
0,3 šálek Petržel - nať
146 g Rýže loupaná
1 ks Šalotka
1 kávová lžička Sůl
250 g Vinné listy
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 374 kcal
Kilojoule 1 566kJ
11% Sacharidy 39 g
31% Tuky 23 g
8% Sodík 165 mg
12% Bílkoviny 7 g

Plněné listy se zeleninou a bylinkami postup přípravy receptu:

1

Vinné listy propereme, zalijeme je vařící vodou, necháme deset minut bobtnat a scedíme je.

2

Promícháme cibuli, šalotky, petrželku, mátu, citronovou kůru, vše nasekané, dále drcenou chilli papričku a semínka, rýži, 30 ml oleje a sůl.

3

Vinnému listu odřežeme stonek, položíme jej žilkami nahoru. Nandáme na něj lžičku rýžové směsi a list zabalíme do doutníku, tak vytvoříme přibližně dvacet osm balíčků.

4

Plněné listy naskládáme po řadách do kastrolu, zalijeme je olejem a 340 ml vařící vody. Zatížíme je talířkem a vaříme je čtyřicet pět minut.

5

Listy servírujeme se směsí jogurtu a prolisovaného česneku, s plátky citronu a mátou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept