Vařená bachně (treska) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařená bachně (treska)
Vařená bachně (treska)
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 23025 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
250 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Treska skvrnitá |
5 g | Tymián čerstvý |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 272,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 390,9mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Cibule, Sůl, Treska skvrnitá, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařená bachně (treska) postup přípravy receptu:
1 | Rybu naporcujeme na podkovy, vložíme do hrnce s vodou, přidáme posekanou petrželku, tymián, bobkový list, cibuli, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Přivedeme k varu, vaříme přibližně 30 minut. Po 15 minutách vaření přidáme pokrájené brambory, aby se treska i brambory dovařily současně. |
2 | Scedíme, vývar použijeme na polévku, rybu s bramborami podáváme samostatně. Přelijeme rozpuštěným máslem, do kterého jsme přimíchali nadrobno pokrájené vařené vejce. |
Poznámka
Servírujeme teplé.