Cizrna se zeleninou a kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cizrna se zeleninou a kořením
Cizrna se zeleninou a kořením
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23027 |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
1 šálek | Cizrna |
1 polévková lžíce | Estragon |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
0,5 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
3 ks | Lilek |
105 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kg | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 44g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,6mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cizrna, Estragon, Kmín drcený, Koriandr čerstvý, Lilek, Rajčata, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cizrna se zeleninou a kořením postup přípravy receptu:
1 | Lilek nakrájíme na kostičky, vložíme je do síta, posypeme solí a necháme nad hrncem 1/2 hodiny. Pak je omyjeme studenou vodou a necháme oschnout. Cizrnu, namočenou přes noc, necháme okapat a pak ji celou zalijeme vodou a vaříme ji 30 minut doměkka. |
2 | Česnek a cibuli nasekáme a dáme na olej. Po změknutí přidáme koření a podusíme. Vložíme lilek na 5 minut, obalíme ho v koření a cibuli. Přidáme nasekaná rajčata, cizrnu, sůl a pepř. |
3 | Tak pokrm dusíme 20 minut. Nakrájenou cibuli a plátky česneku osmahneme dozlatova na oleji a celý pokrm můžeme podávat. |