Recept

Polévka chlebová (žebrácká)

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2303

Ingredience

2 ks Brambory
92 g Chléb konzumní
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná
1 dl Zakysaná smetana
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 180 kcal
Kilojoule 754kJ
5% Sacharidy 17 g
14% Tuky 11 g
9% Sodík 189 mg
9% Bílkoviny 5 g

Polévka chlebová (žebrácká) postup přípravy receptu:

1

Chleba rozkrájený na kousky, cibuli jemně rozkrájenou a utřený česnek se solí dáme vařit do 1 l vody nebo vývaru. Vše rozvaříme.

2

Polévku poté můžeme prolisovat nebo rozmixovat, anebo můžeme chléb nechat v kouscích.

3

Poté polévku odstavíme z ohně, zalijeme smetanou s rozkvedlaným čerstvým žloutkem a citrónovou šťávou.

Poznámka

Chléb použijeme tvrdší, ne čerstvý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept