Jednoduchý recept

Zeleninový salát s chlebem a kapary

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 23038
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

60 g Ančovičky konzervované
4 stroužek Česnek
500 g Chléb konzumní
0,3 šálek Kapary
80 ml Ocet vinný
170 ml Olej olivový
1 šálek Olivy černé
3 ks Paprika červená
3 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
750 g Rajčata
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 723 kcal
Kilojoule 3 024kJ
20% Sacharidy 72 g
56% Tuky 42 g
47% Sodík 938 mg
31% Bílkoviny 18 g

Zeleninový salát s chlebem a kapary postup přípravy receptu:

1

Tři čtvrtiny bochníku chleba nakrájíme na malé kousky, pokapeme je 60 ml oleje a upečeme dozlatova. Celé papriky na pomazaném plechu pečeme 45 minut, pak je necháme vychladnout. Sloupneme je ze slupky a nakrájíme na čtvrtiny. Zbavíme je stopek a semínek. Ančovičky nasekáme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Jádřince propasírujeme skrz síto. Vmícháme zbylý olej, prolisovaný česnek a ocet.

2

Opečený chléb, papriky, rajčata, ančovičky, kapary a olivy smícháme, osolíme, opepříme a zalijeme zálivkou. 30 minut chladíme v ledničce a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept