Baba ghanoush pokrm - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Baba ghanoush pokrm
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 23039 |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
3 ks | Lilek |
1 ks | Limetka |
6 g | Máta |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
75 g | Sezamová pasta |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 785,4mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Lilek, Limetka, Máta, Sezamová pasta, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Baba ghanoush pokrm postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 190°C nebo na stupeň 5. |
2 | Lilky omyjeme a všude je propícháme vidličkou nebo nožem. Dáme do zapékací mísy. |
3 | Pečeme 45-60 minut nebo dokud nejsou lilky měkké a slupka nezčerná. Lilky budeme muset otáčet, aby se rovnoměrně propekly a zčernaly. |
4 | Dáme stranou a necháme vychladnout. Až budou mít pokojovou teplotu, rozpůlíme je a z každé půlky vydlabeme vnitřek měkké dužiny. Černou slupku odstraníme. |
5 | Dužinu dáme do mixéru, přidáme rozmačkaný česnek, sezamovou BBB pastu, olivový olej, vymačkanou šťávu z limetky, najemno nasekanou mátu a sůl. Podle chuti přidáme pepř. Rozmixujeme na hladké a krémové pyré. |