Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 23040

Ingredience

2 ks Brambory zimní
20 g Hořčice
200 ml Mléko polotučné
20 ml Ocet vinný
50 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
300 g Treska aljašská
200 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 258 kcal
Kilojoule 1 081kJ
4% Sacharidy 15 g
19% Tuky 15 g
29% Sodík 578 mg
31% Bílkoviny 18 g

Tresčí salát postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, zabalíme do hlinikové fólie a dáme asi na 40 minut péct do trouby předehřáté na 180°C. Mezitím očistíme ryby, vykucháme je a propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Scedíme je, osušíme utěrkou, dáme do ohnivzdorné nádoby, zalijeme mlékem, přidáme sůl a pepř a asi 10 minut pečeme v troubě předehřáté na 180°C.

2

Špenátové listy propereme ve studené vodě, scedíme je, osušíme a pokrájíme na proužky. Jakmile budou ryby upečené, vytáhneme je z trouby. Vyjmeme je, vykostíme, stáhneme z nich kůži a pokrájíme je na kousky. Vyndáme z trouby brambory, odstraníme hliník, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Obložíme jimi okraj mísy, za nimi rozložíme pokrájený špenát a doprostřed naservírujeme vlažné kousky rybího masa.

3

Do misky dáme špetku soli, hořčici, ocet a trochu čerstvě mletého černého pepře. Vše důkladně promícháme. Pomalu přileváme olivový olej a vidličkou šleháme, dokud nevznikne hladká zálivka. Hotový

4

salát přelijeme zálivkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept