Tresčí salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tresčí salát
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23040 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Brambory zimní |
20 g | Hořčice |
200 ml | Mléko polotučné |
20 ml | Ocet vinný |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
200 g | Špenát listový čerstvý |
5 g | Sůl |
300 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 32,8mg |
Draslík | 597,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Špenát listový čerstvý, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory zimní, Hořčice, Mléko polotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tresčí salát postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, zabalíme do hlinikové fólie a dáme asi na 40 minut péct do trouby předehřáté na 180°C. Mezitím očistíme ryby, vykucháme je a propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Scedíme je, osušíme utěrkou, dáme do ohnivzdorné nádoby, zalijeme mlékem, přidáme sůl a pepř a asi 10 minut pečeme v troubě předehřáté na 180°C. |
2 | Špenátové listy propereme ve studené vodě, scedíme je, osušíme a pokrájíme na proužky. Jakmile budou ryby upečené, vytáhneme je z trouby. Vyjmeme je, vykostíme, stáhneme z nich kůži a pokrájíme je na kousky. Vyndáme z trouby brambory, odstraníme hliník, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Obložíme jimi okraj mísy, za nimi rozložíme pokrájený špenát a doprostřed naservírujeme vlažné kousky rybího masa. |
3 | Do misky dáme špetku soli, hořčici, ocet a trochu čerstvě mletého černého pepře. Vše důkladně promícháme. Pomalu přileváme olivový olej a vidličkou šleháme, dokud nevznikne hladká zálivka. Hotový |
4 | salát přelijeme zálivkou a podáváme. |