Jednoduchý recept

Omáčka z rajčat se slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23043
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

200 g Anglická slanina
50 g Celer bulvový
2 stroužek Česnek
50 g Cibule
50 g Máslo čerstvé
6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Mrkev kořen
1 g Paprika mletá sladká
1 g Pepř černý mletý
50 g Pórek
600 g Protlak rajčatový
500 g Rajčata
1 g Sůl
1 g Tymián sušený
5 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,285 kcal
Kilojoule 5 376kJ
40% Sacharidy 143 g
86% Tuky 65 g
319% Sodík 6 g
70% Bílkoviny 39 g

Omáčka z rajčat se slaninou postup přípravy receptu:

1

Na kostičky nakrájenou slaninu vložíme do hrnce a orestujeme. Jakmile slanina pustí tuk, přisypeme k ní rajčata zbavená slupek a zrníček. K rajčatům a slanině ještě přimícháme na kostičky nakrájenou mrkev, cibuli, celer a pórek. Vše promícháme a zahustíme rajčatovým protlakem. Celou směs zalijeme vývarem. Nakonec dochutíme česnekem a tymiánem.

2

Směs vaříme tak dlouho, dokud se přebytečná tekutina neodpaří. Jakmile v hrnci zůstane asi 1 litr zeleninové směsi, můžeme ji propasírovat přes síto.

3

Omáčku nakonec zahustíme jíškou, kterou připravíme takto: Do rozpuštěného másla postupně přidáváme mouku a mícháme, než jíška zrůžoví. Hotovou jíšku promícháme s horkou omáčkou. Celou omáčku ještě chvíli povaříme a ochutíme pepřem, solí a mletou paprikou.

Poznámka

Podáváme s těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept