Losos se zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos se zakysanou smetanou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 23046 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
20 ml | Citronová šťáva |
200 g | Cuketa |
100 g | Fenykl čerstvý |
350 g | Losos - filety |
30 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mrkev kořen |
50 g | Paprika červená |
50 g | Paprika žlutá |
5 g | Pepř černý mletý |
150 g | Pórek |
80 g | Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 76,5mg |
Draslík | 676,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cuketa, Fenykl čerstvý, Losos - filety, Paprika červená, Paprika žlutá, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si kyselou smetanu tak, že v misce smícháme sladkou smetanu s citronovou šťávou. Očistíme fenykl a pokrájíme nejprve na plátky a pak na kosočtverečky. Oškrábeme mrkev a pokrájíme rovněž |
2 | na proužky a potom na kosočtverečky. Pórek pokrájíme na kolečka. Cukety a pariky pokrájíme na kosočtverečky. |
3 | Postavíme na sporák pánev s máslem a pokrájenou zeleninu na něm 5-6 minut, při mírné teplotě, smažíme za občasného míchání vařečkou. Přidáme sůl a pepř. Přilijeme bílé víno a okyselenou smetanu, přivedeme k varu a při mírné teplotě, za občasného zamíchání, vaříme asi 10 minut. |
4 | Mezitím rozkrájíme lososa na šikmé a poměrně tlusté kousky, dáme je do zeleninového ragú a při mírné teplotě je 5 minut povaříme. Rybí plátky vyndáme na servírovací mísu a podáváme horké, společně se zeleninovým ragú. Podle chuti lze podávat i s bramborami, uvařenými v páře. |