Smažená bachně (treska) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená bachně (treska)
Smažená bachně (treska)
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23049 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Chléb pšeničný (bílý) |
25 ml | Citronová šťáva |
60 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 ml | Omáčka tatarská |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Treska skvrnitá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 178,0mg |
Draslík | 744,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 116,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Citronová šťáva, Sůl, Treska skvrnitá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka tatarská, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená bachně (treska) postup přípravy receptu:
1 | Porce tresky osolíme, opepříme, můžeme použít i koření na ryby, obalíme v mouce a usmažíme z obou stran na pánvi s rozehřátým máslem. |
2 | Porce upravíme na talíře, na zbylém másle na pánvi orestujeme posekanou petrželku. Porce ryby posypeme orestovanou petrželkou, zakapeme citronovou šťávou a podáváme s bílým pečivem a tatarskou omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.