Vepřové plátky s hummusem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové plátky s hummusem
Vepřové plátky s hummusem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23053 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Citrony |
300 g | Hummus |
20 g | Koriandr čerstvý |
20 ml | Olej olivový |
5 g | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
600 g | Vepřové kotlety |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 103,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Koriandr čerstvý, Paprika mletá sladká, Pepř cayenský, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hummus, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové plátky s hummusem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Smícháme olej, papriku, cayenský pepř a touto směsí potřeme vepřové plátky. Rozpálíme pánev a plátky na ní zprudka orestujeme z každé strany 2 minuty. Přidáme 40 ml vody, zakryjeme poklicí a zvolna dusíme asi 10 minut, potom odstavíme. Do zapékací misky dáme hummus a necháme ho v troubě důkladně prohřát. |
2 | V malém kastrůlku rozpálíme olej, přidáme šalotku, koriandr a smažíme asi 4 minuty, dokud cibule nezměkne. Necháme zchladnout,osolíme, opepříme a důkladně promícháme nebo rozšleháme ručním mixérem. Plátky masa podáváme s hummusem, zakápnuté koriandrovou směsí, ozdobené plátkem citronu. |