Bachně na portugalský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bachně na portugalský způsob
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 23054 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
60 g | Cibule |
60 ml | Olej olivový |
80 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
5 ks | Rajčata |
600 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
1000 g | Treska skvrnitá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 142,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,4mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Rýže dušená, Sůl, Treska skvrnitá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bachně na portugalský způsob postup přípravy receptu:
1 | Rybu naporcujeme na plátky, vykostíme, posypeme solí a pepřem. |
2 | Cibuli pokrájíme nadrobno, paprikové lusky zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a rozkrájíme na menší kousky. Petrželku posekáme. |
3 | Na pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli a papriku, zpěníme, přidáme kousky ryby. Krátce orestujeme, rybu obrátíme, přidáme rajčata, bobkový list a petrželku. Přiklopíme pokličkou, dusíme 15 minut. |
4 | Porce rozdělíme na talíře a podáváme s rýží. |
Poznámka
Servírujeme teplé.