Pilaf z tresky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pilaf z tresky
Pilaf z tresky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 23059 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
60 g | Cibule |
60 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej olivový |
400 ml | Omáčka rajčatová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Treska aljašská |
400 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 89g |
---|---|
Cholesterol | 73,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 485,5mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Omáčka rajčatová, Rýže loupaná, Sůl, Treska aljašská, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pilaf z tresky postup přípravy receptu:
1 | Maso z tresky nakrájíme na malé kousky, osolíme, opeříme a obalíme v mouce. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, necháme zpěnit a přisypeme rýži. Podlijeme rybím vývarem, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, zakryjeme pokličkou a necháme 15 až 20 minut dusit. |
3 | Na jiné pánvi rozpálíme olej a kousky ryby na něm usmažíme dozlatova. |
4 | Rybu s rýží promícháme, vyndáme bobkový list a podáváme jako hlavní chod s rajčatovou omáčkou. |