Kulajda se ztracenými vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kulajda se ztracenými vejci
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2306 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
4 ks | Brambory |
1 špetka | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 282,1mg |
Draslík | 351,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 375,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 87,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín celý, Kopr čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kulajda se ztracenými vejci postup přípravy receptu:
1 | Uděláme si světlou jíšku z másla a mouky, zalijeme vodou a řádně rozmícháme. |
2 | Okořeníme špetkou kmínu, soli a povaříme cca 30 min. |
3 | Poté přidáme brambory nakrájené na kostičky a vše dovaříme. |
4 | Na úplný závěr přilijeme smetanu, přidáme nasekaný kopr a necháme projít varem. |
5 | Poté polévku odstavíme. |
6 | Polévku podáváme v hlubokých talířích či polévkových miskách. Do každé porce polévky dáme jedno ztracené vejce. |