Recept

Kulajda se ztracenými vejci

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2306

Ingredience

4 ks Brambory
1 špetka Kmín celý
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 261 kcal
Kilojoule 1 093kJ
3% Sacharidy 12 g
25% Tuky 19 g
12% Sodík 247 mg
21% Bílkoviny 12 g

Kulajda se ztracenými vejci postup přípravy receptu:

1

Uděláme si světlou jíšku z másla a mouky, zalijeme vodou a řádně rozmícháme.

2

Okořeníme špetkou kmínu, soli a povaříme cca 30 min.

3

Poté přidáme brambory nakrájené na kostičky a vše dovaříme.

4

Na úplný závěr přilijeme smetanu, přidáme nasekaný kopr a necháme projít varem.

5

Poté polévku odstavíme.

6

Polévku podáváme v hlubokých talířích či polévkových miskách. Do každé porce polévky dáme jedno ztracené vejce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept