Omáčka z rybízu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z rybízu
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23060 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
20 g | Džem rybízový |
150 g | Jogurt bílý |
50 g | Kečup |
30 ml | Ocet jablečný |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 g | Pepř černý mletý |
150 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 46,1mg |
Draslík | 69,0mg |
Vláknina | 197,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Ocet jablečný, Paprika mletá sladká, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem rybízový, Kečup, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z rybízu postup přípravy receptu:
1 | Smetanu vyšleháme s jogurtem, kečupem a rybízovým džemem. Poté přimícháme mletou papriku, cayenský pepř a ocet. Vše dle chuti osolíme a opeříme. |
Poznámka
Podáváme k těstovinovým salátům.